2024. április 18. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy youtuber megcsinálta a valóságban a Squid Gamet, és közel 200 millióan nézték meg

2022. január 07. 13:52, utolsó frissítés: 13:53

Mr. Beast a világ egyik legnépszerűbb youtubere, aki az elmúlt években a platform vetélkedő-királyává vált. Nyerd meg az életed (Squid Game)-adaptációja nemcsak költségvetésben veszi fel a versenyt az eredeti Netflixes sorozattal, hanem nézettségben is. A sikersztorit a Magyar Narancs szúrta ki.


A Nyerd meg az életed (Squid Game) 2021 egyik legnézettebb sorozata volt – a brutális kegyetlenségű koreai túlélődráma igazi popkulturális szenzációvá vált, és rengetegen próbáltak meg profitálni belőle. A sikerhullám meglovagolásában azonban alighanem egy MrBeast nevű youtuber ment a legtovább: 456 indulóval megrendezte a túlélőshowt a valóságban is – természetesen halálesetek nélkül –, az utolsó állva maradt versenyző pedig 456 ezer dollárt (több mint 145 millió forintot) nyerhetett.

Az ebből született youtube-videó pedig a sorozathoz hasonlóan letarolta az internetet, nyolc nap alatt 142 millióan nézték meg a legnagyobb videómegosztón – pont ennyi volt a Nyerd meg az életed nézettsége Netflixen, amivel a platform történetének legjobb eredményét érte el. MrBeast videójának megtekintésszáma jelenleg 195 milliónál jár, míg a nézettségi listáját azóta megreformáló Netflix adatai szerint az eredeti sorozatot a bemutatóját követő 28 napban több mint 1 milliárd 650 millió órát nézték az előfizetők.MrBeastnek a szereplők jelmezeit, a díszleteket, sőt, nagyrészt magukat a játékokat is sikerült lemásolnia, a 25 perces videó elkészítése pedig elképesztő összegbe, 3,5 millió dollárba került – ennyiből már kisebb költségvetésű játékfilmeket szokás készíteni. Sőt, a Nyerd meg az életed 9 részes első évada 21,4 millió dollárból forgott, vagyis annak egy-egy egyórás epizódja 2,4 millióra jön ki, vagyis kevesebbe, mint MrBeast videója. (Magyar Narancs)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS