2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Meghibásodott a távhőhálózat, papot hívtak, hogy megoldja a problémát

2022. január 02. 18:54, utolsó frissítés: 19:10

A távhőszolgáltató-hálózat súlyos meghibásodása miatt három napja fűtés nélkül maradt a Gorj megyei Motru város mintegy 15 ezer lakosa. Az Europa FM tudósítása a fűtés és meleg víz nélkül maradt lakásokban nagyjából a kintihez hasonló a hőmérséklet.


A meghibásodás több közintézményt, köztük az iskolát is érinti. Tekintve, hogy az általános iskola felső tagozatosainak és a középiskolásoknak hétfőn kezdődne a tanítás Cosmin Morega polgármester arra is kérte a megyei tanfelügyelőséget, hogy függesszék fel az órákat, esetleg váltsanak online oktatásra.

A távhőszolgáltaó nem bízta a véletlenre a meghibásodás elhárítását, nem csak szakembereket vetettek be, hanem még egy papot is hívtak, hogy szentelje meg a meghibásodás helyét.

A helyi sajtó - elfogultnak tűnő - tudósítása szerint közvetetten az üzem ideiglenes vezetése lehet felelős a hibáért, aki rossz minőségű fűtőolajat vásárolt, de azt "minőségi" áron fizette ki. A tudósítás szerint egy fűtőolaj-szivattyú meghibásodásával kezdődött a probléma, amit követett egy motor meghibásodása, majd egy másik szivattyúnak az elromlása.

Beszámolójuk szerint december 28-án jelentkeztek először a problémák, és végül december 30-án kora este állt le teljesen a szolgáltatás. A tudósítás szerint a vezetői feladatokat ellátó Dorel Drăghici újév napján, január elsején hívott végül papot, hogy áldja meg a meghibásodás helyet, ezzel is felgyorsítva a probléma elhárítását. Állítólag a hiba elhárításán dolgozó munkások is jól mulattak az eljáráson. (europafm/gorjeanul.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS