2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hóvihar miatt ottalvósra sikeredett Dániában az IKEÁ-s kiruccanás

2021. december 02. 12:56, utolsó frissítés: 18:29

A Dánia északi részén fekvő nagyvárosban, Aalborgban 30 centi hó esett szerda este, ami jelentősen megnehezítette a közlekedést. Az országban nem ritka a hóesés, de ilyen mennyiségben nem gyakori. A Pick Szeged kézilabdacsapatának Bajnokok Ligája-meccse ezért később kezdődött, nem értek oda időben, és a káosz miatt kevesebb néző is ment el megnézni a találkozót.


Az AP jelentése szerint a helyi IKEA egy nagy hálószobává változott, miután az ott dolgozó 25 alkalmazott, és hat vásárló is bent rekedt. Kockázatos lett volna hazaindulniuk, ezért ott éjszakáztak - tudósít az esetről a Telex.

„Kihasználtuk az itt lévő ágyakat, matracokat, kanapékat” – vázolta fel a történteket az üzletvezető, Peter Elmose.

"Az emberek "pontosan azt az ágyat választhatták ki, amit mindig is ki akartak próbálni". Elmose elmondta, hogy az estét tévénézéssel és evéssel töltötték, hozzátéve, hogy "szuperül alakult. Ez egy jó este volt. Csupa móka".

A DR dán közszolgálati műsorszolgáltató szerint az IKEA szomszédságában lévő játékboltban dolgozó emberek szintén az áruházban töltötték az éjszakát.

"Sokkal jobb, mintha az ember az autójában aludna. Kellemes és meleg volt, és csak örülünk, hogy beengedtek minket" - mondta a DR-nek Michelle Barrett, a játékbolt egyik alkalmazottja.

"Csak nevettünk a helyzeten, mert valószínűleg nem fogjuk még egyszer átélni" - tette hozzá Barrett.

Az áruházzal szomszédos játékbolt sem küldte haza a dolgozóit és a vevőit a zárás után. „Sokkal jobb volt bent aludni, mint a kocsiban éjszakázni. Csak nevetni lehet az ilyen helyzeten. Valószínűleg az életemben nem történik többször ilyen” – mondta Michelle Barrett, a játékbolt munkatársa.

Az előrejelzések szerint a hófelhők még visszatérnek a napokban. (Telex/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS