2022. május 20. péntekBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hatalmas felháborodás fogadta, hogy kerítéssel választották szét a beoltottakat és oltatlanokat

2021. november 24. 12:53, utolsó frissítés: 12:53

A közösségi hálózatokon több városból is jelezték vásárlók, hogy egyes hipermarketekben fémvázas kerítéseket szereltek föl, amelyek elválasztják a Covid ellen beoltottakat az oltatlanoktól.


Az intézkedés feldühítette az embereket. A munkaügyi felügyelőség szerint az üzletlánc illegálisan szerelte fel a kerítéseket, és felszólították az illetékeseket, hogy bontsák le azokat.

Először egy Râmnicu Sărat-i üzletből kezdtek ilyen kerítéses fotók keringeni, a beszámolók szerint a kerítés egyik oldalán léphetnek be azok, akik zöld igazolvánnyal rendelkeznek, innen bejuthatnak azokba a boltokba, ahol nemcsak élelmiszert lehet vásárolni. A kerítés túloldalán mindenki beléphet a gyógyszertárakba és az élelmiszerboltokba.A megyei munkaügyi felügyelőség képviselői szerint az intézkedés jogellenes, és a kerítések eltávolítását kérték. Egyúttal elrendelték, hogy a vásárlók ellenőrzése a hipermarket bejáratánál történjen.

További posztokból kiderül, hogy más városokban is hasonló kerítések fogadták a vásárlókat.Sepsiszentgyörgyön az AUR helyi szervezete is tiltakozott az intézkedés ellen:Brassóban vasárnap reggel jelentek meg a kerítések:Székelyudvarhelyen az UTCA akciócsoport karolta fel az ügyet. Azt írják, "legyen elég a megkülönböztetésből", "ellenkező esetben segítséget kérünk az egyetlen olyan párttól, amely kiáll a román állampolgárok mellett, a hazájuk mellett, azaz az AUR-tól".

Az ügyben a Pro Consumatori Egyesület is lépett.(digi24, hírszerk)

Kiemelt kép forrása: Adrian Curpene/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS