2023. szeptember 21. csütörtökMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szombattól iPhone-ra is letölthető a digitális Covid-igazolványok ellenőrzésére szolgáló Check DCC alkalmazás

2021. november 20. 11:34, utolsó frissítés: 11:35

Szombattól iOS operációs rendszerű mobiltelefonokra is letölthető az uniós digitális Covid-igazolvány érvényességének és hitelességének ellenőrzésére szolgáló Check DCC alkalmazás – közölte a román Különleges Távközlési Szolgálat (STS).


A STS szombati közleményében hangsúlyozza, ezután az iPhone-t vagy iPadet használók is hozzáférhetnek az ingyenes applikációhoz az AppStore alkalmazásboltban.

Eddig a Covid-igazolványok QR-kódjának beolvasására csak a Check DCC Android-telefonokra készült változatán vagy az applikáció webes változatán keresztül volt mód.

A STS által kifejlesztett Check DCC az egyetlen olyan alkalmazás, amelyet jóváhagytak a hatóságok a Covid-igazolványok ellenőrzésére. Az applikáció a QR-kód beolvasásával nem rögzíti és nem őrzi meg a igazolványon levő adatokat, csak annak hitelességét, illetve a hazai és nemzetközi egészségügyi szabályoknak való megfelelelését ellenőrzi - hangsúlyozzák a közleményben.

Az uniós digitális Covid-igazolvány három dolgot bizonyíthat: hogy tulajdonosát beoltották koronavírus ellen, hogy negatív teszteredménnyel rendelkezik vagy hogy kigyógyult a betegségből.

Romániában november 20-áig csaknem 9 millió Covid-igazolványt állított ki a szintén a STS által kifejlesztett platform. A legtöbb ilyen tanúsítványt, szám szerint 228.849-et október 26-án töltötték le, aznap 467.228 egyedi felhasználó kereste fel az oldalt.

Az Android-eszközökre készült Check DCC alkalmazást 463.380 alkalommal töltötték le a Google Play áruházból. (agerpres)

Nyitókép: apps.apple.com képernyőmentés.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS