2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Com’ON ’21: több tucatnyi eseményt szerveznek a fiatalok egy jobb Kolozsvárért

2021. november 19. 19:50, utolsó frissítés: 19:50

Kedves gondolatokat tartalmazó házikók a parkban, a roundnetet bemutató esemény, pantomim és bábszínházi műhelyek, légtáncot és jelnyelvet tanító online találkozók. Online tanfolyamok a mentális és érzelmi egészségről, filmvetítések és interaktív műhelyek a gyermekek szociális-érzelmi fejlődésére, véradási kampányok, színház az iskolában, környezetvédelmi akciók – ez csupán néhány példa abból a több tucatnyi eseményből, akcióból és kampányból, amellyel a fiatalok jelentkeztek a Com’ON Kolozsvár ‘21 részvételi folyamatra, és amelyek ebben az időszakban zajlanak. A kezdeményezések életbeléptetése október 8-án kezdődött és november 21-ig tart a városban vagy az online térben, ezek között minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót.


A tevékenységek egy része már lezajlott: néhány fiatal szelektív szemétszedést szervezett a Bükben, standokat állítottak fel a Sétatéren, ahol a kolozsváriak bátorító üzeneteket írhattak és olvashattak, de lehetőség volt arra is, hogy a parkban közösen sportoljanak vagy éppenséggel egy új sportot, a roundnetet fedezhették fel közösen. Az ifjúsági csoportok online karrier-tanácsadást és művészetterápiát szerveztek, webináriumokat tartottak tanároknak a diákok szorongásával vagy depressziójával kapcsolatos információkkal, és elindítottak egy alkalmazást, amely véradásra buzdít. Voltak műhelyek, ahol jelnyelvet, pantomimet, légtáncot vagy bábszínházas trükköket lehetett tanulni. A legkisebbek is kivették a részüket az eseményekből: moziba hívták őket, ahol egy film megtekintése után társadalmi-érzelmi fejlesztő műhelymunkán vettek részt, míg mások Disney-figurák segítségével ismerkedtek meg a mozgás és az egészséges életmód fontosságával.

A következő időszakban a kolozsváriak társasjátékokon keresztül ismerkedhetnek meg a vállalkozói világgal, online művészeti kiállításon vagy művészetterápiás foglalkozásokon vehetnek részt, a diákoknak pedig az iskolába viszik a színházat, a kicsiket filmvetítésre várják a Művész moziba. (közlemény)


Fotó: Vakarcs Lóránd

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS