2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az életmentő kézjel segítségével sikerült megszabadulnia egy tinédzsernek a szexuális bűnözőtől

2021. november 08. 13:30, utolsó frissítés: 13:36

Megmentett egy tinédzser lányt a Signal for Help néven ismert, otthoni erőszakot jelző mozdulatsor használata, írja a HVG. Az eset az Amerikai Egyesült Államokban történt, a Kentucky-i rendőrség közölte a sajtóval a történteket.


Arról a kézmozdulatról van szó, amelyet nemzetközi szinten használnak már, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek némán is tudjanak jelezni, segítséget kérni.

Múlt csütörtökön egy autós a Kentucky állambeli London városa közelében hajtott az autópályán, ekkor vette észre, hogy az előtte haladó autóban egy lány ezt a kézmozdulatot ismételgeti, miközben egy idősebb férfival utazik.

A kézjelA kézjel


A férfinak gyanús lett a mozdulatsor, ezért értesítette a 911-et. Egészen addig mögöttük haladt, amíg a rendőrség félre nem állította az autót.

Ekkor derült ki, hogy az autóban utazó 16 éves asheville-i lány eltűnését napokkal azelőtt jelentették a szülei. A rendőrség szerint a tinédzser a mozdulatot a TikTokról tanulta meg.

A sofőr, a 61 éves James Herbert Brick telefonján a nyomozás során a rendőrök szexfotót találtak egy kiskorú lányról. A férfit személyi szabadság korlátozása és 12 és 18 éves közötti kiskorúról készített szexfotó birtoklása miatt letartóztatták. (HVG)

Címlapfotó: Wikimédia

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS