2022. október 1. szombatMalvin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

260 ezer euróért újítottak fel egy sportpályát Balázsfalván, de a futókörök túl szögletesek lettek

2021. november 07. 11:19, utolsó frissítés: 13:43

Úgy újítottak fel egy balázsfalvi sportpályát, hogy a focipálya mellé épített atlétikai futókörök gyakorlatilag nem felelnek meg az előírásoknak, túl szögletesek, tehát versenyzésre alkalmatlanok, legfeljebb amatőrök kocoghatnak rajta, illetve számukra lehet versenyt szervezni ott. Az esetről az után számolt be digisport.ro, hogy a polgármester, Gheorghe Valentin Rotar képeket posztolt a megvalósításról, hogy azzal büszkélkedjen.

A helyi sajtó szerint a beruházás értéke 260 ezer euró volt, és csak a futópályára 120 ezer eurót költöttek. A polgármester bejegyzése szerint az új gyepet kapott a focipálya és új földalatti öntözőrendszerrel szerelték fel. A jövő év elején még folytatódik a munka, új világítást is fognak telepíteni mellé, illetve egy többfunkciós csarnok építése is folyamatban van. Tervben van még egy sporthotel építése, illetve a Nagyküküllő partjának a teljes rehabilitációja bicikliutakkal, sétányokkal és gyaloghíddal.

"Végeredményképpen Balázsfalva (...) egy európai szintű sport- és szabadidős infrastruktúrát kap, amely valószínűleg az egyik legmodernebb lesz az országban!" - írta optimistán a polgármester. (digisport.ro)

fotók: a polgármester Facebook oldalafotók: a polgármester Facebook oldala

Ilyen egy előírásoknak megfelelő futópályaIlyen egy előírásoknak megfelelő futópálya

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS