2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dallasban gyűltek össze a QAnon-hívők, várva, hogy megjelenjen Kennedy, és jelentse be, hogy ismét Trump az elnök

2021. november 04. 10:55, utolsó frissítés: 15:27

Több száz QAnon-összeesküvés hívő gyűlt össze szerdán Dallasban. Meggyőződésük szerint John F. Kennedy és a fia meg kellett volna jelenjen, és be kellett volna jelenteniük, hogy újra Donald Trump az Egyesült Államok elnöke. Azonban csalódniuk kellett, mivel a jóslat nem vált valóra.


Donald Trump követői szerint az 1963-ban meggyilkolt John Fitzgerald Kennedy volt amerikai elnök és fia, a szintén több mint 20 éve elhunyt ifjabb JFK szerdán 11 óra 55 perckor kellett volna megjelenjen a Dealey Plazánál, ahol 1963-ban JFK-t meggyilkolták. Az összeesküvés-elmélet hívei meg voltak győződve arról, hogy az egykori elnök és fia fogja bejelenteni Donald Trump újbóli beiktatását, és hogy ifjabb JFK lesz Trump alelnöke.

Trump 2020-as választási vereségét követően egymás után születtek az új elméletek. Míg a QAnon hívők eleinte csak azt állították, hogy "a 2020-as választásokat manipulálták", idővel egyre inkább elszakadtak a valóságtól. Később abban kezdtek el hinni, hogy "Donald Trump megjelölte a szavazólapokat, hogy leleplezze a demokratákat", vagy hogy Trump meghúzódott ugyan, de "2021 márciusában visszatér a hatalomba". Amikor 2021 márciusa eltelt, és a prófécia nem vált valóra, az összeesküvéselmélet hívei új dátumot választottak: 2021 augusztusát.A QAnon egy szélsőjobboldali összeesküvéselmélet és mozgalom, amelynek középpontjában egy (vagy több) névtelen, "Q" név alatt kommunikáló személy hamis állításai állnak, miszerint egy sátánista, kannibál pedofilokból álló szervezet globális gyermekszex-kereskedelmet folytat, és összeesküdött Donald Trump volt elnök ellen annak hivatali ideje alatt. A QAnont olyan szektaként jellemzik, melynek gyökerei az antiszemitizmusba és a nácizmusba nyúlnak vissza. (digi24.ro,hírszerk)

Fotó: képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS