2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„A barátom volt” – megszólalt Alec Baldwin, aki véletlenül lelőtte operatőrét

2021. október 31. 17:42, utolsó frissítés: 17:46

Mivel még folyamatban van a nyomozás, ezért a Santa Fe-i seriffhivatal utasítására állítása szerint nem nyilatkozhat az ügyről, azonban a Rust című film forgatásán 42 évesen meghalt operatőr, Halyna Hutchinsról azt mondta, „a barátom volt”, és hogy aznap este, amikor megérkezett a forgatásra Santa Fe-be, a film rendezőjével, Joel Souzával és Hutchinsszal vacsorázott. (A Baldwin által használt fegyverből leadott lövés Souzát is vállon találta.)

Alec Baldwin a történtek óta először beszélt nyilvánosság előtt az ügyről. Azt is elmondta, hogy találkozott Hutchins férjével és fiával is. Folyamatosan tartja a kapcsolatot Hutchins családjával, akik állítása szerint sokkos állapotban vannak. A filmforgatásokon ugyanis időről időre előfordulnak véletlen balesetek, de nem ilyenek. „Ami most történt, az egy a trillióból” – tette hozzá.

Az újságírók a Vermont állambeli Manchesterben tudtak beszélni Baldwinnal, a CNN cikkében úgy fogalmaz, feleségével, Hilaria Baldwinnal, itt „húzzák meg magukat” a halálos kimenetelű incidens óta.

Arra a kérdésre nem tudott választ adni, hogy dolgozna-e olyan film forgatásán, ahol olyan lőfegyvereket vannak, mint amilyeneket a Rust forgatásán is használtak.

„Ne felejtsük el, és ez fontos, hogy hány golyót lőttek ki filmekben és sorozatokban az elmúlt 75 évben? Ez Amerika. Hány golyót lőttek, szinte mindegyiket baleset nélkül” – mondta Baldwin. Aki ezután szigorúbb intézkedésekről beszélt, hozzátéve, erről viszont nem neki kell döntést hoznia. (CNN,444.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS