2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tíz hónap börtönnel járt, hogy orális szexet mímeltek egy ortodox templommal a háttérben

2021. október 31. 09:57, utolsó frissítés: 22:36

Két orosz influenszert 10 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság, mert a Vörös téri székesegyházzal a háttérben orális szexet mímeltek.


Az orosz bloggert, Ruslan Bobievet (Ruslani Murodjonzoda) és barátnőjét Asya Akimovát (Anastasia Chistova) október 29-én ítélte el az orosz ítélőszék, mert a pár szeptember végén olyan képeket tett közzé a közösségi hálón, amelyeken orális szexet mímelnek a moszkvai Vörös téren található Boldog Vazul-székesegyházzal a háttérben.

A tádzsik származású Ruslani Murodjonzoda és barátnője, Anastassia Tchistova "olyan nyilvános cselekményeket követett el, amelyekben szándékosan tiszteletlenséget mutattak a társadalom iránt, és megsértették a hívők vallási érzéseit" - indokolta a bíróság. Állítólag súlyosbító körülmény volt, hogy Anastassia Tchistova a képeken rendőr ruhában van, és azt írták a bejegyzés fölé, hogy a munkakönyvbe ez is belefér.

Bobiev háromszor kért bocsánatot, és kérte, hogy inkább toloncolják ki, és Chistova is bocsánatot kért, azonban a poszt miatt a bloggereket október 1-jén őrizetbe vették, 10 napos letartóztatást kaptak és 5000 rubel bírságot. Később a hívők érzéseinek megsértésére hivatkozva bíróság elé kellett állniuk, és bűnösnek találták őket.

A fényképek felháborodást váltottak ki, azonban az ítélet is több bírálatot kapott, mivel egyesek aránytalannak tartják. "Ez őrület, tiszta őrület! Semmit sem tettek " - írta Leonyid Volkov, aki Alekszej Navalnij száműzetésben lévő szövetségese a Twitteren.

A francia hírügynökség megjegyzése szerint az ítélet súlyossága Vlagyimir Putyin orosz elnök egyre vehemensebb konzervatív politikájával áll összefüggésben, aki gyakran a "hagyományos értékek védelmezőjeként" jelenik meg.

Forrás: ea.mdForrás: ea.md


(afp, digi24,rferl.org,ea.md)

Nyitókép: ea.md

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS