2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Temesvári orvos: a beoltott fertőzöttek 95%-ának a tüdeje nem károsodik

2021. október 27. 12:24, utolsó frissítés: 12:24

Röntgenfelvételekkel mutatta be a temesvári "Victor Babeș" Fertőző- és Pneumoftiziológiai Kórház orvos igazgatója, Diana Manolescu a jelentős különbségeket a beoltott és nem beoltott betegek tüdőkárosodása tekintetében. Az orvos szerint a megfertőződött, beoltott emberek több mint 95%-ának nem károsodik a tüdeje.


Jelentős különbséget vettünk észre a SARS-CoV-2 ellen beoltott és a be nem oltott páciensek tüdeje között - szögezte le. Amíg a COVID-19 fertőzésben szenvedő beoltottak több mint 95 százalékánál nincs tüdőkárosodás, a be nem oltottaknál a tüdő nagy mértékben károsodhat.

Az oltatlan betegeknél a tüdőkárosodás mértéke 30-40 százaléknál kezdődik, és rendkívül rövid időn belül tovább romolhat, akár 70-80, sőt 85 százalékosra is – mondta Diana Manolescu. Elmondása szerint ezek a tüdőelváltozások gyakran összeegyeztethetetlenek az élettel.

"Az egyetlen megoldás a védőoltás" - mondta a temesvári Victor Babeș Kórház orvosa az egészségügyi osztály Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.(via digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS