2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Most zárták le a Transzfogarasi átjárót, már 5 napja le kellett volna

2021. október 25. 11:09, utolsó frissítés: 11:10

Hétfőtől kezdődően lezárják a forgalom előtt a Transzfogarasi átjárót - azaz az Argeş megyét Szeben megyével összeekötő 7C jelzésű országút Piscu Negru és Bâlea-vízesés közötti szakaszát - tájékoztatott a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR).


A CNAIR szakbizottsága október 19-én a jó időjárási körülményekre hivatkozva még elhalasztotta az átjáró október 20-án esedékes lezárását, most azonban a forgalomkorlátozás mellett döntött.

A hegyvidéki utakon való közlekedésről szóló jogszabály előírja, hogy a Déli-Kárpátokat átszelő 7C jelzésű országutat (Transzfogaras) és a 67C jelzésű országutat (Transzalpina) október 20-án a tél idejére le kell zárni a forgalom előtt, mivel a rossz időjárási körülmények miatt a közlekedés nem biztonságos.

A Transzalpina utat október 20-án lezárta a CNAIR.Erdélyben is beköszöntött a fagy, reggel Székelyföldön vékony jégréteg volt a pocsolyákon. Az ország középső részén a következő három napban sok térségben esik 0 Celsius-fok alá a hőmérséklet az esti, éjszakai és hajnali órákban. Az időjárásra vonatkozó előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) honlapján lehet követni. (agerpres, hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS