2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az operatőr meghalt, a rendező pedig megsérült, amikor Alec Baldwin elsütött egy kellékfegyvert egy forgatáson

2021. október 22. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

Egy nő meghalt, egy férfi pedig megsérült, amikor Alec Baldwin színész elsütött egy kellékfegyvert a Rust című 19. századi western forgatása közben.


A nőt, Halyna Hutchinst helikopterrel szállították kórházba, de belehalt sérüléseibe. A férfit, Joel Souza rendezőt sürgősségi ellátásban részesítették.

A 42 éves Hutchins operatőrként dolgozott a forgatáson. A 48 éves Souzát mentőautó vitte el a helyszínről, de sérüléseiről nem közöltek részleteket.

A nyomozók még vizsgálják, pontosan milyen fegyver okozta a tragédiát. Hangsúlyozták, hogy az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, és nem is lesz, amíg minden körülményt fel nem tárnak.

Baldwin önként ment be a rendőrségre, és miután beszélt a nyomozókkal, szabadon elhagyhatta az épületet.

Baldwin szóvivője az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a kellékfegyverben vaktöltény volt, de az valamiért rosszul sült el, és halálos sérülést okozott.

A BBC által megszólaltatott fegyverszakértő elmondta: a körülmények alapján számára egyértelműnek tűnik, hogy éles lőszer volt a tárban.

Halyna Hutchins Ukrajnában született, újságírást tanult, majd Los Angelesbe költözött, ahol elsajátította a filmezés alapjait. Az American Cinematographer magazin 2019-ben a feltörekvő csillagok közé sorolta. Tavaly ő volt a vezető operatőre az Archenemy című akciófilmnek, amit Adam Egypt Mortimer rendezett. Mortimer a Twitteren emlékezett meg róla.A Rust egy 1880-as években játszódó westernfilm lesz Alec Baldwin, Travis Fimmel és Jensen Ackles főszereplésével. A forgatást felfüggesztették, a munka folytatásáról egyelőre nincs hír. (BBC, telex.hu)

Fotó: Alec Baldwin. Forrás: Tomdog/commons.wikimedia.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS