2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pfizer: a harmadik oltás több mint 95 százalékos hatékonyságot mutatott ki

2021. október 21. 18:38, utolsó frissítés: 18:39

A Pfizer és Biontech nyilvánosságra hozta a kutatásaik eredményét, melyet a második emlékeztető (vagyis a harmadik) oltásukról készítettek. A felmérést mintegy 10 ezer résztvevő segítségével hajtották végre, a vizsgálatok után pedig kiderült: vakcinájuk 95,6 százalékos védettséget ad a delta variánssal szemben. A gyártók továbbá hozzáfűzték, hogy az oltás biztonságos.


Közölték ugyanakkor, hogy a vizsgálat résztvevőinek átlagéletkora 53 év volt, 55,5%-uk a 16 és 55 év közötti korosztályból származik, 23,3%-uk pedig 65 éves vagy annál idősebb. A kutatás szerint a vizsgálatban a második adag és az újabb emlékeztető oltás vagy a placebo között eltelt idő körülbelül 11 hónap volt. A harmadik oltást kapó csoportban mindössze öt covidos eset fordult elő, míg a placebót kapó csoportban 109 ilyen volt.

Mint írták, minden részletes eredményt továbbítanak az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósághoz (FDA), az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA), illetve más szabályozó hatóságokhoz.

Az Európai Unióban még október elején engedélyezte az EMA a 18 év feletti lakosság harmadik Pfizer védőoltással való immunizálását. (biziday)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS