2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Békésen aludt a kanadai nő, amikor egy meteorit átszakította felette a plafont

2021. október 16. 09:33, utolsó frissítés: 09:33

Egy kanadai nő, Ruth Hamilton az ágyában feküdt, amikor egy kisebb meteorit a házába csapódott. A nagy sebességgel érkező űrkavics azonban nem állt meg a külső rétegekben, azokat és még a plafont is átszakítva az ágyába esett. Az esetet a The Vancouver Sun nyomán írta meg a HVG.


A beszámoló szerint a nőt csak azért nem csapta agyon a becsapódó meteorit, mert Hamilton felriadt a robajra, ami elmondása szerint nagyon megijesztette. Mivel sötét volt, azonnal villanyt kapcsolt. Ekkor látta meg a pusztítást és a mintegy 1,3 kilogrammos meteoritot a párnája mellett.

A nő nem sérült meg a Golden nevű városkában történt eset során. „Az ember mélyen alszik az ágyában, és azt hiszi biztonságban van. Pedig még ilyenkor is fejen találhatja egy meteorit” – mondta a nő a Live Science szerint.

Hamilton az űrsziklát megpillantva nyomban tárcsázta a 911-et. A segélykérésre egy rendőr érkezett, ő azonban nem tudta megállapítani, mi pottyant a nő párnájára. Arra gyanakodott, hogy a közelben zajló építkezések eredménye lehet a furcsa képződmény, de a cég képviselője azt mondta: este nem végeznek munkákat.

Megosztotta viszont, hogy kollégáik közül többen is egy fényes foltot láttak az égbolton.Miután kiderült, hogy az objektum valóban az űrből építkezett, Hamilton úgy döntött, az Ontario tartományban lévő Western University csillagászati tanszékének adja, hogy megvizsgálhassák. Utána azonban visszakéri, mert szeretné megtartani.

A földbe csapódó meteoritok többségét nem találják meg. (HVG)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS