2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A világ legjogjobb étterme ismét a dániai Noma lett

2021. október 06. 12:21, utolsó frissítés: 12:23

Néhány héttel azután, hogy a dán Noma étterem megkapta a harmadik Michelin-csillagot, újra első lett a világ legjobb éttermeinek listáján. A Noma ötödik alkalommal áll az élen (2010, 2011, 2012, 2014, 2021) olyan, természetet idéző fogásaival, mint például a töltött cukkini méh lárvával. A második helyen végzett Geranium szintén a skandináv konyha újragondolásával vált népszerűvé.


A listát összeállító csapat értékelése szerint a Noma soha nem adja kétszer ugyanazt az élményt. René Redzepi csapata folyamatosan megújul, és váratlan alapanyagokból varázsol mesés fogásokat. A grönlandi pézsmatulok, az óriási laposhal és az izlandi aludttej is az alapanyagai között szerepel. Saját füstölője, pácolója, grillezője és péksége van, a séf saját maga készíti az eceteit, és saját pálinkát szervíroz. A szószokhoz és levesekhez sört és ale típusú angol sört kevernek, sok zöldséget és gyógyfüvet is használnak.

Az évente megjelenő listát a Világ 50 Legjobb Étterme Akadémia tagjainak szavazataiból állítják össze, amelyben több mint ezer szakmailag befolyásos ember dönt, köztük kritikusok, séfek, étteremtulajdonosok és nemzetközi gasztronómiai szakértők. (Euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS