2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ukrán légitársaság: jöhet a nadrág és a tornacipő a női légiutaskísérőknél is

2021. október 05. 13:56, utolsó frissítés: 14:32

Lecseréli utaskísérőinek hagyományos uniformisát a SkyUp ukrán fapados légitársaság: szűk blúz, ceruzaszoknya és magas sarkú helyett a náluk dolgozók a jövő hónaptól nadrágkosztümben és tornacipőben is ügyködhetnek a fedélzeten, írja a HVG.


View this post on Instagram

Авіакомпанія SkyUp Airlines (@skyup.aero) által megosztott bejegyzésPersze nem kötelező az új viseletre váltani: aki szeretne, továbbra is hordhatja a megszokottat, nem valószínű azonban, hogy sokan fognak a réginél maradni. A cég belső felmérése ugyanis azt mutatta, hogy a náluk utaskísérőként dolgozó nőknek elegük volt az egyáltalán nem praktikus egyenruhából.

A cégek évtizedek óta kihasználják a náluk dolgozó nők kinézetét, sokszor az alapvető kényelmük és az egészségük kárára – hívja fel a figyelmet a BBC. Szerencsére nem a SkyUp az első légitársaság, amely változtatott: a Virgin Atlantic például már nem várja el, hogy az utaskísérői sminkeljék magukat, a Japan Airlinesnál ugyancsak húzhatnak nadrágot a nők, a Norwegian Airnél pedig lapos talpú cipőben is dolgozhatnak. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS