2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Leállt a Facebook, az Instagram és a Whatsapp is

2021. október 04. 18:56, utolsó frissítés: 19:25

Hétfő este egyelőre ismeretlen okok miatt bedőlt a Facebook és a hozzátartozó közösségi média felületek is, mint az Instagram és a Whatsapp.


A jelenségről több román portál is említést tett, mint a DC News és a Digi24.

Forrás: DC NewsForrás: DC News


A hibajelentések a Biziday szerint főleg Európából, a Közel-Keletről és Ázsiából érkeztek, de Észak- és Dél-Amerikából is. A világ más pontjairól valószínűleg azért nem jeleztek olyan sokan, mert ott most épp éjszaka van.

Forrás: bizidayForrás: bizidayÉrdekes egybeesés, hogy a Wall Street Journal most közölte átfogó elemzését, amelyet a New York Times is szemlézett.

A Wall Street ebben arról ír, hogy Facebook pontosan tudja, hogy platformjai tele vannak olyan hibákkal, amelyek kárt okoznak a felhasználóinak, viszont a giga tech cég gyakran azért hagyja figyelmen kívül ezeket, mert egyetért velük. Erre a megállapításra az oknyomozó újság a Facebook belső dokumentumait vette alapul, beleértve a kutatási jelentéseket, az online munkavállalói megbeszéléseket és a felső vezetésnek szóló prezentációk tervezetét. A dokumentumok szerint a Facebook kutatói azonosították a platform negatív hatásait, de a kongresszusi meghallgatások, ígéreteik és számos médiabemutató ellenére a cég nem javította ki őket. A dokumentumok talán a legtisztább képet nyújtják arról, hogy a Facebook problémái milyen széles körben ismertek a vállalaton belül, akár maga a vezérigazgató részéről is.

(hírszerk./biziday/dcnews)

Nyitókép: dcnews.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS