2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Waldorf iskolai kezdeményezés Kézdivásárhelyen: szülő- és gyerektoborzóra várják az érdeklődőket

2021. október 05. 08:09, utolsó frissítés: 08:09

Kézdivásárhelyen két évvel ezelőtt indult el a helyi Waldorf-mozgalom: szülők és pedagógusok kezdeményezték, hogy a Waldorf pedagógiát és annak gyermekközpontú, holisztikus szemléletét képviselő óvodai csoportok induljanak a városban. Idén már két Waldorf szemléletű csoport működik a kézidvásárhelyi Református Kollégiumhoz tartozó 2-es óvodában.


A kezdeményezők most újabb lépést készülnek tenni, hogy a Waldorf-oktatás meggyökeresedjen Kézdivásárhelyen: a 2022-2023-as tanévben előkészítő osztály indulna, ahová nemcsak a mostani óvodai csoportokból kikerülő, 2015-2016-ban született gyerekeket várnák, hanem bárkit, aki érdekelt abban, hogy gyermekét egy Waldorf típusú oktatási intézménybe írassa.

A Wladorf iskolai kezdeményezés népszerűsítésére Kézdivásárhelyen október 7-én 17 órától a Kosztándi Képtárban találkozót és beszélgetést szerveznek.

"Waldorf iskolát szeretnénk gyermekeinknek. A folytonosságért, a módszerért, mert hiszünk abban, hogy a legnagyobb ajándék, amit a gyermekeinknek adhatunk. Így, hamuban sült pogácsával a batyunkban keresünk szülő társakat, olyan édesanyákat, édesapákat, nevelőket, akik szívesen velünk tartanak ezen a nagy kalandnak ígérkező úton. A 2015 és 2016-ban született gyerekek szüleinek ajánljuk legfőképp ezt a találkozót, de bárkit szeretettel várunk csütörtökön délután 5-től a Kosztándi Képtárban" - írja a felhívásban az egyik kezdeményező, Babos-Máthé Réka pedagógus, divattervező, a KreaKids stúdió egyik alapítója.(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS