2021. október 25. hétfőBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hétfőig lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Magyar Ügyvédek Találkozójára, amit Kolozsváron szerveznek meg

2021. szeptember 24. 15:38, utolsó frissítés: 15:48

Október 7-9. között második alkalommal szervezik meg a Kárpát-medencei Magyar Ügyvédek Találkozóját Kolozsváron. A rendezvény szakmai fórumot kíván biztosítani olyan magyar ügyvédeknek, akik nem Magyarországon, hanem a környező, illetve akár távoli országokban praktizálnak.


A 2019-ben tartott első találkozóhoz hasonlóan a másodikra is Kolozsváron kerül sor, a helyszínt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem biztosítja. Az első találkozón résztvevő több mint ötven ügyvédnek lehetősége volt a szakmát érintő különböző jogi területek sajátosságainak megismerésére, valamint a kapcsolatépítésre.

Az októberi rendezvény is gazdag kínálattal, tíz előadással és egy workshoppal várja az ügyvédeket. A részletes program itt böngészhető. A program kialakítása során törekedtek az ügyvédi hivatást érintő és a polgári jog területén, azon belül is a gazdasági témákhoz kapcsolódó előadásokat szervezni, továbbá a személyes kapcsolatok mélyítését is szem előtt tartva, kulturális programmal gazdagítani a fontos eseményt - nyilatkozta Ambrus Sándor Csaba Budapesten praktizáló ügyvéd, a konferenciasorozat magyarországi szervezőinek egyike. A szervező hozzátette, bízik abban, hogy a rendezvény hagyományteremtő lesz, hisz már a második alkalommal szervezik a találkozót Veress Emőd egyetemi tanárral, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézetének igazgatójával.

A találkozó meghívottai között lesz Berackai Dávid ügyvéd, Brendus Réka (főosztályvezető, Miniszterelnökség - Nemzetpolitikai Államtitkárság), Fazakas Zoltán főosztályvezető (Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet), Gál András Levente ügyvéd (Digitális Jólét Program szakmai vezetője), Halmos Tamás (Nyíregyházi Ügyvédi Kamara elnöke - Magyar Ügyvédi Kamara alelnöke), Horváth Péter vezérigazgató (Kisfaludy2030 Zrt.), Klenanc Miklós ügyvéd, Nagy Csongor ügyvéd, Suri Noémi egyetemi adjunktus (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Székely Barnabás minősített adatvédelmi szakember (Privacy Pro), és Vlad Băculescu (Szatmár Megyei Ügyvédi Kamara elnöke).

A rendezvényre 2021. szeptember 27-ig lehet regisztrálni a forumiurisegyesulet@gmail.com e-mail címen a szükséges adatok megadásával: név, e-mail cím, mobil telefonszám, magyar vagy román ügyvédi kamarai tagság megjelölése, esetlegesen vegetáriánus étkezés kérelmezése. A regisztrált résztvevőknek a helyek függvényében a részvétel ingyenes, magában foglalja a szállást és az étkezést is. A regisztráció visszaigazolására 2021. szeptember 28-án kerül sor.
Az ügyvédtalálkozó szervezője a Forum Iuris Egyesület. Támogatói a Bethlen Gábor Alap, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Forum Iuris Könyvkiadó. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS