2022. december 5. hétfőVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A család kiakadt: halottnak nyilvánították még mindig élő beteg rokonukat a craiovai kórházban

2021. szeptember 14. 13:32, utolsó frissítés: 13:32

A Digi 24 számolt be róla, hogy a 78 éves férfi, akit halottnak nyilvánítottak, bár nagyon is életben van, Cioroiaşi község lakosa, és a Craiova Megyei Sürgősségi Kórházba utalták be rokonai. A hozzátartozókat néhány nap múlva a kórházból értesítették a halálhírről, és a család szomorúan vette tudomásul, hogy az idős családtag hirtelen elhunyt. Annak rendje-módja szerint el kezdtek készülni a temetésre. Amikor azonban a kórház halottasházából el akarták hozni a holttestet, kiderült, hogy nem a hozzátartozójukról van szó.


„A faluban megszólalt a harang, felfogadtuk a helybéli a kürtösöket is, gyakorlatilag mindent megtettünk, amit nálunk a szokások előírnak egy temetéskor. Aztán az orvosok rájöttek, hogy összecserélték a betegeket. De vajon ezt nem vehették észre hamarabb? Két nap állt rendelkezésükre. Nem nézték meg a karkötőt, amelyet a beteg a csuklóján visel? ” - nyilatkozta Petrișor Oprea, a férfi fia a helyi újságírók kérdéseire válaszolva.

A telefonon megkeresett Laurenţiu Ivanovici, a kórház igazgatója elmondta, hogy a "zűrzavar" az intenzív osztályon történt. (Digi24)

Címlapfotó: Képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS