2022. október 1. szombatMalvin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A világ legjobb 50 tanára közé választottak egy nagyváradi tanárnőt

2021. szeptember 13. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Egy nagyváradi román nyelv és irodalom tanár is felkerült a Top 50 Global Teacher Prize listájára, amely a világ legjobb oktatóiként számon tartott pedagógusokat nevesíti minden évben, és gyakorlatilag 'az oktatási Oscar-díjnak' számít - adta hírül az Agerpres nyomána az Edupedu portál. A Global Teacher Prize-díj célja felhívni a figyelmet az oktatásnak, a pedagógusok munkájának fontosságára. A világ minden tájáról jelölnek tanárokat a díjra, idén mintegy nyolcezer jelölés érkezett, és ezek közül válogatták ki a legjobb 50-et. a listát tovább szűkítik, lesz egy top 10 is, majd a legjobb tíz tanár közül kiválasztják azt, akinek odaítélik az egymillió dollár értékű főnyereményt.


A nagyváradi pedagógus, Mirela Tanc a „Doamna Oltea” Gimnázium tanára, és számtalan nemzetközi megmérettetésen vett részt, illetve a járvány alatt oroszlánrészt vállalt a helyi pedagógusok digitális képzésében is. A diákjai számára kreatív tevékenységek egész sorát találta ki és előtérbe helyezi a transzdiszciplináris tevékenységeket. Tartott már közös órát maldívi tengerbiológussal, de Egyiptom-kutatóval és NASA-szakértővel is.

"Ma hivatalosan megerősítést kaptam arról, hogy a világ 50 legjobb tanára közé tartozom. Megtiszteltetés számomra, hogy Romániában van egy tanár a Top 50 globális tanári díjban -ben, különösen azért, mert az elmúlt öt évben mindössze egyetlen egy másik tanárnak, Manuela Prajeanak sikerült ez a teljesítmény, ő pedig ma már az Egyesült Államokban tanít " - részletezte Mirela Tanc az Agerpres számára.

A díjra a világ minden országából pályázó tanárokat szigorú szempontrendszer szerint vizsgálják. Azt a tanáregyéniséget keresik, aki valami kiemelkedő teljesítménnyel járul hozzá a tanári hivatás társadalmi megítéléséhez a mindennapi munkája során. Az elismerést a Gems Education nevű, 250 magániskolát működtető dubaji családi vállalat alapítványa, a Varkey Foundation finanszírozza. (Edupedu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS