2023. szeptember 21. csütörtökMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hazatért bákói otthonába egy 30 éve eltűnt bácsi

2021. szeptember 07. 12:36, utolsó frissítés: 12:36

A titokzatos eset a Bákó megyei Buhócs községben történt, ahol 30 évvel ezelőtt, 1991-ben eltűnt egy akkor 63 éves férfi. Már mindenki azt hitte, hogy meghalt, a gyerekei másfél évtizede misét mondatnak az eltávozott tiszteletére a templomban, aztán augusztus végén megjelent otthon - idézi fel az esetet a Pro TV egy helyi csatorna, az E TV tudósítása alapján.


A tudósítás szerint a most 93 éves férfi egész - ismert - életében szarvasmarha-kereskedelemmel foglalkozott, gyakran volt napokig távol az otthonától, de 1991-ben teljesen eltűnt. Senki nem tudott semmit róla, azt hitték meghalt. Aztán egy augusztusi vasárnap este az idős férfit egy autó a háza előtt hagyta. A szomszédok elbeszélése szerint zavartnak tűnt, mert furcsa volt számára az otthona.

A tudósítás szerint a bácsinak valószínűleg valamilyen neurológiai problémája lehet, mert nem emlékszik, hogy hol volt az elmúlt 30 évben, a gyerekeire se nagyon ismerte rá, viszont emlékszik az eltűnése előtti eseményekre. A zsebében egy arra a napra szóló vonatjegyet találtak, Ploiești-Bákó közötti szakaszra, illetve a személyiét, benne a címével. A feltételezés szerint ez alapján vihette valaki haza. A család a hatóságok segítségét kéri a zavaros történet kibogozásában. (protv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS