2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A tanzániai elnök szerint a női fociválogatott tagjai közül egyesek olyan rondák, hogy esélyük sincs férjet találni

2021. augusztus 24. 11:36, utolsó frissítés: 11:38

Samia Suluhu Hassan Tanzánia elnöknője igencsak kiverte a biztosítékot, amikor megkommentálta a női nemzeti válogatott játékosait, mondván, soknak "annyira kicsi a melle" és annyira "csúnya", hogy esélyük sem volna férjhez menni.


Hassan azt mondta, szépek ugyan a női válogatott nemrég elért eredményei, és nemzeti büszkeséget okoznak, de "egyes játékosoknak esélyük sincs férjet találni amiatt, ahogy kinéznek".

"Ha idehoznánk őket és sorba állítanánk, egyesekről el sem lehetne dönteni, hogy nők, annyira kicsik a melleik" - fejtegette az államfő, hozzátéve, "ilyen kinézettel csak álmodhatnak arról, hogy valaki elvegye őket". Mindezt az ország vezetője egy olyan alkalomkor ecsetelte, amikor éppen a férfi Under-23 csapattal találkozott.

Cahtrenie Ruge, a parlament volt képviselője, aki a legnagyobb ellenzéki párt nőszervezetének elnöke azt mondta, az elnök szavai minden tanzániai nőre nézve sértők.

A 61 éves Samia Hassan Tanzánia első női elnöke, mindössze március óta van hivatalban, miután John Magufuli, aki nem hitt a koronavírusban, végül elkapta a fertőzést, és a kórházan meghalt. A hivatalos verzió szerint, bár Covid-19 fertőzéssel került súlyos állapotban intenzív terápiára, a halál oka szívroham volt. (via bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS