2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tart a telefonja lehallgatásától? Ezzel az egyszerű trükkel védheti mobilját

2021. augusztus 03. 13:30, utolsó frissítés: 13:52

Az amerikai hírszerzési bizottság tagja, Maine állam független szenátora, Angus King a Pegasus-botrány kapcsán megosztott az Associated Pressnek fedett fel egy egyszerű megoldást, amivel megnehezíthető a kémek és hackerek dolga – szúrta ki a Szabad Európa. King az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) ajánlását követve hetente egyszer kikapcsolja, majd bekapcsolja a telefonját, ami ugyan nem tűnik egy túl bonyolult dolognak, a felhasználók jelentős része mégsem teszi.


Újraindításkor a felhasználói interakciót nem igénylő, úgynevezett zero-click módon bejutó kémszoftverek (mint amilyen a Pegasus) is törlődnek a memóriából a modern operációs rendszerek hatékony szűrői miatt, így azokat ismét „be kell vetni”.

Infografika arról, hogy hogyan működik a Pegasus kémprogram. Forrás: Szabad EurópaInfografika arról, hogy hogyan működik a Pegasus kémprogram. Forrás: Szabad Európa


Azt az NSA kézikönyve is elismeri, hogy a telefon újraindítása nem tökéletes módszer. Az ügynökség ezért azt javasolja: ha biztosra akarunk menni, hogy nem használják a telefonunkat privát beszélgetés lehallgatására, ne vigyük magunkkal. (Szabad Európa/24.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS