2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felpofozta első olimpiai meccse előtt a német cselgáncsozót a román edzője, szigorú megrovást kapott (videó)

2021. július 29. 11:08, utolsó frissítés: 11:26

Alaposan megrázta, majd két csattanós pofont adott első meccse előtt az egyik német cselgáncsozónak a német női csapat román edzője, Claudiu Puşa a Tokiói Olimpián. A tréner, mint kiderült, motivációnak szánta a két átszállót, azonban a Nemzetközi Cselgáncsszövetség egyáltalán nem díjazta a megnyilvánulást.


A Marius Vizer által vezetett testület "hivatalos és szigorú" megrovásban részesítette az edzőt a viselkedése miatt. "A dzsúdó egy nevelő jellegű sportág, így nem tolerálhatjuk az effajta viselkedést, ami ellentétes a cselgáncs morális alapelveivel" - szögezte le szerdán a nemzetközi szövetség a honlapján.

"Úgy tűnik, hogy a pofonok nem voltak elég erősek. Ahogy már elmondtam, ez egy rituálé, amit a verseny előtt választottam. Az edzőm nem csinál mást, mint amit én akarok annak érdekében, hogy motiváljon" - írta Instagram oldalán a felképelt sportoló, Martyna Trajdos.

A román származású Claudiu Puşa egyébként korábban egy erős junior csapatot állított össze Németországban, mellyel szép eredményeket ért el, 2016-tól pedig ő a női olimpiai csapat edzője. (g4media.ro, hírszerk.)Fotó: képernyőmentés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS