2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pink fizetné a norvég strandkézilabdások büntetését

2021. július 26. 17:52, utolsó frissítés: 17:53

Még a múlt hét végén írtunk róla, hogy 1500 eurós bírságot szabtak ki a norvég női strandkézilabda-válogatottra, amiért a csapat tagjai az előírt bikini helyett - a férfiakhoz hasonlóan - rövidnadrágban léptek pályára a Bulgáriában tartott Európa-bajnokság kisdöntőjében.


Forrás: InstagramForrás: Instagram


A hír természetesen bejárta az egész világot, és akadtak olyan más nemzeti válogatottak is, akik kiálltak a női játékosok ügye mellett:

„Játékosokat vesztettünk el emiatt (a bikinik miatt). Azt mondják, hogy nagyon kellemetlenül érzik magukat, mintha pucérok volnának, és az a benyomásuk, hogy folyton bámulják őket. Ez egy olyan sport, mely sok mozgással jár, a bikini pedig különösen kényelmetlen ruhadarab. És a kényelmetlenség fokozódik, ha a sportoló épp menstruál" - nyilatkozta Valerie Nicolas, a francia strandkézilabdások menedzsere.

Hétfőn végül az amerikai énekes a saját Twitter-oldalán kijelentette, hogy ő maga állja a norvég válogatott büntetését, és igazából az európai strandkézilabda szövetséget kellene bírságolni a szexista megnyilvánulásért.„Nagyon büszke vagyok a norvég női strandkézilabda-válogatottra, amiért felemelték a hangukat a szexista „egyenruhájuk” miatt. Igazából az európai kézilabda szövetségnek kellene pénzbírságot fizetnie a szeximusáért. Örülök nektek, csajok. Örömmel fizetem én a bírságotokat. Csak így tovább!” – áll Pink üzenetében.

Nyitókép: az énekesnő Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS