2022. december 5. hétfőVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kényelmetlen bikini helyett rövidnadrágban kézilabdázott a női csapat, megbüntették Norvégiát

2021. július 22. 15:55, utolsó frissítés: 17:18

1500 eurós bírságot szabtak ki Norvégiára, amiért a női válogatott strandkézilabda csapat tagjai az előírt bikini helyett - a férfiakhoz hasonlóan - rövidnadrágban léptek pályára a Bulgáriában tartott Európa-bajnokság kisdöntőjében.


A norvég szövetség egyébként már korábban is megpróbálta elérni, hogy tekintsenek el a bikinitől, azonban azt a választ kapta, hogy "a nők esetén kötelező a bikini, melynek alsó része oldalt nem lehet szélesebb mint 10 centi."

A norvég lányok az első meccseket még a szabályos szerelésben játszották, az utolsón azonban, amikor Spanyolországgal mérkőztek a 3. helyért, már rövidnadrágot vettek fel. Ezért érkezett az 1500 eurós büntetés. A norvég szövetség egyébként támogatta a lányokat a döntésükben.

Forrás: Twitter/TradiaForrás: Twitter/Tradia


A franciák is támogatni készülnek az ügyet, mint bejelentették, mostantól kezdve a női játékosaik olyan szerelésben léphetnek a pályára, amilyenben akarnak és amiben kényelmesen érzik magukat, függetlenül a következményektől.

"Játékosokat vesztettünk el emiatt. Azt mondják, hogy nagyon kellemetlenül érzik magukat, mintha pucérok volnának, és az a benyomásuk, hogy folyton bámulják őket. Ez egy olyan sport, mely sok mozgással jár, a bikini pedig különösen kényelmetlen ruhadarab. És a kényelmetlenség fokozódik, ha a sportoló épp menstruál" - nyilatkozta Valerie Nicolas, a francia csapat menedzsere. (newsweek.ro, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS