2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Péntek reggelig viharos-esős időjárás várható Kolozs megyében és a térségben

2021. július 15. 11:24, utolsó frissítés: 11:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) fokozott légköri instabilitásra vonatkozó másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki az ország 11 nyugati és északnyugati megyéjére.


A figyelmeztetés péntek reggelig érvényes Temes, Arad, Bihar, Szilágy, Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Kolozs, Hunyad, Krassó-Szörény megyében, valamint Fehér megye hegyvidékén.A jelzett területeken erős, 80-90 km/h sebességű széllökésekre, záporokra, zivatarokra kell számítani péntek reggelig. A rövid idő alatt lehulló csapadékmennyiség elérheti a 35-50, helyenként pedig akár a 70-80 litert is négyzetméterenként - írja az Agerpres.

Az ország középső, keleti és déli megyéiben ugyanakkor kánikulára és kellemetlen hőérzetre számíthatunk csütörtökön és pénteken - figyelmeztet az ANM.

Az elsőfokú (sárga) figyelmeztetés Erdély egyes részeire, Olténiára, Munténiára, Moldvára és Dobrudzsa nyugati régióira érvényes.

A figyelmeztetés szerint a hőség kellemetlenné válik, a hőmérséklet-páratartalom index pedig meghaladja a kritikus 80-as értéket Hargita, Maros, Szeben, Brassó, Kovászna, Bákó, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galac, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Brăila megyében és Bukarestben, valamint részben Konstanca és Tulcea megyében is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS