2022. július 3. vasárnapKornél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Teodosie érsek: szabad a tengerpartra menni, de az ember ne nézzen oda, ahová nem illik!

2021. július 06. 08:20, utolsó frissítés: 08:20

Teodosie tomisi érsek, aki az elmúlt év során az egyik legellentmondásosabb közszereplőnek tornázta fel magát, most éppen a tengerparton nyaralni kívánó román turistáknak adott egy jó tanácsot: tegyenek kantárt az elméjükre, családdal menjenek nyaralni, és főleg "ne nézegessenek oda, ahová tilos".


Az érsek szerint a legnagyobb nyaralóbűnt azok a turisták követik el, akik teljesen levetkőznek a gyerekek előtt, mert az egy "elfogadhatatlan szégyen". Az érsek a gondolatait a Radio Dobrogea egy műsorában fejtette ki, ugyanabban, amelyben nemrég nőellenes kijelentéseket tett (ezek miatt felmentette nemrég az Országos Diszkriminációellenes Tanács, mondván, a vallási meggyőződés szabadságát tükrözik).

Az érsek szerint kimenni a partra önmagában nem bűn, ha az ember ezt az egészsége megőrzése okán teszi, csakhogy "az embernek féken kell tartania az elméjét, csak oda szabad nézni, ahol illik, családdal kell kimenni. Ilyenkor nem lesz bűn: ha a moralitásból nem lép ki az ember, akkor nagyon egészséges a tengerre menni" - szól az érsek tanítása. (mediafax)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS