2023. szeptember 21. csütörtökMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A magyar-német meccs napján szivárványos lobogók fognak lengeni Münchenben

2021. június 20. 10:35, utolsó frissítés: 11:02

A müncheni városháza reagált arra a néhány napja indult petícióra, amelyben több mint 63 ezer aláíró azt kéri, hogy szivárványszínű legyen a stadion kivilágítása a német-magyar EB-meccsen. Az aláírók ezzel a magyarországi szexuális kisebbségek ellenen fordított pedofiltörvény ellen tiltakoznának, illetve így vállalnának szolidaritást a törvényben megbélyegzett és hátrányosan megkülönböztetett magyar LBTQ+ közösségekkel - számol be a Telex.


A Spiegel szerint München polgármestere is támogatja az ötletet, sőt a városháza is egységesen felsorakozott a javaslat mögé. Dieter Reiter polgármester elmondta, hogy egy erős üzenettel szeretnék azt jelezni, hogy a város kiáll a sokszínűség és tolerancia mellett.

A stadion kivilágítása viszont így is kérdéses, ugyanis arról nem a város dönt, hanem az UEFA, amelyről közismert, hogy nem szeret politikai állásfoglalást tenni. A polgármester arról is szót ejtett, hogy a város nevében minél hamarabb hivatalos közleményt szeretnének erről a kérdésről benyújtani – még a szerdai meccs előtt – a fociszövetséghez.

A német-magyar meccs napján a müncheni városháza azonban a város hatásköre, amelyet biztosan szivárványos zászlokkal fognak feldíszíteni.

„A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LGBTI közösséggel, akik a magyar kormány által meghozott, homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai” – olvasható a városháza közleményében. (Telex, Spiegel)

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Filmbetrachter képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS