2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vasárnapig rossz idő lesz

2021. június 10. 14:39, utolsó frissítés: 14:39

Zivatarokra figyelmeztető elsőfokú (sárga) kódot adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint csütörtökön Olténiában, Máramarosban, Észak-Moldvában, helyenként Munténiában és Erdélyben, valamint a hegyvidéki területeken légköri instabilitásra kell számítani, ami vasárnapig az egész ország területére kiterjed. Rövid időközönként nagy mennyiségű csapadék hullhat, meghaladva akár a 40 litert is négyzetméterenként.


Az ANM szerint június 10-én 12 órától június 13-a 23 óráig légköri instabilitás áll be, záporokkal, zivatarokkal, hirtelen megélénkülő széllel, villámlással és dörgéssel, helyenként jégesővel. Az idő különösen csütörtökön, pénteken és szombaton este fordulhat viharosra a dombos és hegyvidéki területeken, valamint az ország déli és középső régióiban. Szombatról vasárnapra virradóan a heves esőzések északnyugat felől fokozatosan kiterjednek az ország összes régiójára.

A várható csapadékmennyiség 15-20 l/nm, de helyenként a 25-50 l/nm-t is elérheti.

Csütörtökön 12 és 23 óra között Olténiában, Máramarosban, Észak-Moldvában, helyenként Munténiában és Erdélyben, valamint a hegyvidéki területeken légköri instabilitásra kell számítani, viharokkal, záporokkal, zivatarokkal és helyenként jégesővel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS