2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„Az oltástól pikkelyeid nőnek, mint a halaknak” - vajon ki mondta ezt?

2021. június 08. 17:08, utolsó frissítés: 17:27

Portálunk olvasói számára talán nem annyira meglepő, hogy ismét egy gyakorló ortodox paptól származik a nap (vagy talán a hét, hónap?) legbuggyantabb "híre" a koronavírussal kapcsolatban. Jobban mondva a vírus elleni oltással kapcsolatban.


A vakcina bevételét egyes ortodox papok a mai napig ellenzik, sőt, nyilvános prédikációkban buzdítják arra a híveket, hogy ne oltassák be magukat. Annak ellenére, hogy Román Ortodox Egyház (BOR) vezetősége egy ideje beállt az oltakozást támogatok (de legalábbis nem ellenzők) sorába.

A Neamț megyei Nechit kolostor főpapja egészen hátborzongató, ugyanakkor - valljuk be - fantáziadús történettel riogatta a híveit egy prédikáció keretében.

"Az oltás bevétele után kis idővel, ha ráadásul el is kapja valaki ezt az új betegséget, az emberek bőre megtelik pikkelyekkel, akár a halaké. Semmiféle magyarázat nem lesz ennek az új, halálos betegségnek az eredetére vonatkozóan, mely az immunrendszert támadja meg" - osztotta a bölcsességet Zenovie Grigore sztárec. (digi24.ro, hírszerk.)A fenti videó gyorsan elkezdett terjedni a közösség médiában, és az ortodox egyház reagált is rá egy közleményben. "Az oltakozást, mely egy orvostani kérdés, nem szabad összekeverni a teológiával" - írták, hozzátéve, hogy remélik, az ehhez hasonló alaptalan rémhírek csak igen csekély hatással lesznek a társadalomra.


Fotó: képernyőmentés


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS