2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kedden nyitja meg éttermét Kolozsváron az első Michelin-csillagos romániai séf

2021. június 07. 17:39, utolsó frissítés: 22:28

Kedden nyitja meg éttermét Kolozsváron az első romániai Michelin-csillagos séf, a besztercei származású Bogdan Dănilă - írja a g4media.
A Pastel a Tordai úton található Meridian Hotel étterme lesz, és sajtóbeszámolók szerint európai konyhát visz majd. Azt nem írják, hogy Dănilă milyen szerepben vesz részt az étterem életében, tulajdonos lesz vagy séf, illetve arról sincs tájékoztatást, hogy fine dining szolgáltatást kínálnak-e, bár a séf előéletéből inkább erre következtetnénk (ha nem tulajdonos lesz).

A sajtó szerint Dănilă Michelin-csillagos karrierje 2002-ben kezdődött Dublinban, amikor L’Ecrivain étterembe került, amely akkor még nem volt csillagos, azt csak egy évvel később, 2003-ben kapta meg. 2010-ben csatlakozott a Gordon Ramsey sztárséf érdekeltségébe tartozó Pétrus étterem csapatához, amely egy évvel később megkapta az első csillagát, majd ezután egy másik londoni étteremben, a Pollen Street Socialben Jason Atherton segédjeként folytatta karrierjét, amelynek a new york-i terjeszkedésekor kapta meg a The Clocktower étterem vezetését. Ezt 2018-ben tüntették ki Michelin-csillaggal.

Arra ne nagyon számítsunk, hogy a kolozsvári étterme jövőre Michelin-csillagot fog kapni, felénk a fővároson kívül nem nagyon tesztelnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Restaurant Pastel (@restaurantpastel) által megosztott bejegyzésEgyébként a kézdivásárhelyi születésű Veres István, aki jelenleg Magyarország képviseletében készül a Bocuse d’Or szakácsverseny lyoni döntőjére, egy évvel később, 2019-ben kapott Michelin-csillagot a budapesti Babel séfjeként, amelyet épp a versenyre való készülés jegyében otthagyott. (g4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS