2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nemlétező luxuskocsikat árult, 800 ezer eurót csalt ki németországi vásárlóktól egy nagyváradi férfi

2021. június 04. 09:24, utolsó frissítés: 09:28

Németországi bíróságok kezdeményezésére előzetes letartóztatásba helyeztek egy nagyváradi férfit, akit kiadnak Németországnak. Az ottani hatóságok szerint ugyanis C.M. kb. 800 ezer eurót csalt ki gyanútlan autóvásárlóktól - írja az ebihoreanul.ro.


A gyanúsított meglehetősen egyszerű módszert alkalmazott. 2015-ben Brémában hamis iratokra tette szert, majd készített egy weboldalt, ahol nagy teljesítményű luxusautókat kínált. A hamis iratokkal bankszámlát is nyitott, ide kérte átutalni az előlegeket, a pénzt pedig azonnal kivette, készpénzben.

A vevőket közben a "székházhoz" irányította, hogy vegyék át a kocsit meg az iratokat, azonban a székház nem létezett, ahogy az autókról is csak fotói voltak a "kereskedőnek". 2015-ben 518 ezer eurót szedett össze M.C. alig egy hónap alatt, majd a honlapot megszűntette, a bankszámlát bezárta, és a szolgálati telefonszámot is felfüggesztette.

2016-ban pedig megismételte az akciót. Ekkor Rostockban próbálkozott, szintén sikerrel. A hamis papírok alapján még egy céget is nyitott, a weboldalon pedig a kocsik mellett vámhivatali ügyintézést és hitelfelvételi segítséget is kínált, hogy még hitelesebbnek hasson a biznisz. Szintén egy hónapig működtette a ezt a "szolgáltatást", és 11 személytől 278 ezer eurót zsebelt be.

Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, M.C. 10 éves börtönbüntetés elé néz. (ebihoreanul.ro, hírszerk.)

Fotó: Lance Asper/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS