2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Boldogságért felelős igazgatót alkalmaz egy kolozsvári cég. Mi lesz a feladata a CHO-nak?

2021. június 02. 18:53, utolsó frissítés: 18:53

Meglepő bejelentést tett egy kolozsvári cég: boldogságért felelős igazgatót, CHO-t alkalmaznak. A kolozsvári cég, az FSP Global konzorcium elsősorban üzleti tanácsadással foglalkozik, és a kolozsvári székhelyén túl több országban működtet irodákat. A CEO, a COO, a CTO, a CMO és a többi C-vel kezdődő vezetői elnevezés után tehát ideje megtanulnunk a Chief Happiness Officer titulust is. Antonio Patane, az FSP Global alapítója szerint erre a lépésre a pandémia hatásai miatt volt szükség, mert a home office, illetve sok más olyan helyzet, amellyel az elmúlt másfél évben szembesültek az alkalmazottak, nyomot hagyott a munkakedven, munkabíráson.


A CHO természetesen amerikai találmány, életre hívását az a felismerés szülte, hogy a boldog, elégedett dolgozó jobban teljesít, ami igen kedvező a cég számára. Ezért mindenki járjon fülig érő szájjal a vállalatnál, ahelyett, hogy az orrát lógatná, és ennek legyen egy felelőse, aki teljes munkaidőben a kollégái boldogságával foglalkozik.

A CHO feladata lesz elemezni a munkatársak érzelmi állapotát, és úgy irányítani a céges politikát, illetve kultúrát, hogy megteremtődjenek a dolgozói boldogság feltételei - részletezte Patane. Amellett, hogy folyamatosan kérdőívekkel és más módszerek segítségével méri a dolgozói elégedettséget, workshopokat és szemináriumokat szervez, ahol a kommunkációfejlesztéstől a meditációig rengeteg érzelemjavító stratégiával foglalkoznak, továbbá vidám rendezvényeket fundál ki, amelyek résztvevőiként a dolgozók tényleg jól érzik magukat. (spotmedia.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS