2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Amerikában történt: beoltatta magát és egymillió dollárt nyert egy ohiói nő az oltáslottón

2021. május 27. 13:07, utolsó frissítés: 13:11

Hihetetlen, de igaz: egymillió dollárt nyert egy nő Ohio államban pusztán azért, mert beoltatta magát. Abbigail Bugenske lett az első nyertese annak a lottónak, amelyet Ohio állam az oltások felpörgetésére vezetett be -számol be a Spiegelre hivatkozva Telex.


Egy Joseph Costello nevű fiatalember a nyereményjátékon egy tandíjmentes helyet kapott az egyetemen, Ohio állam kormányzója tweet-bejegyzésben gratulált a nyereményhez:
Hétfőig hárommillióan regisztráltak az oltáshoz kapcsolódó nyereményjátékra Ohio államban. Az elkövetkező négy hétben újabb nyerteseket sorsolnak ki a pénzjutalomra és az egyetemi ösztöndíjra. A játékban mindenki részt vehet, aki legalább egy oltást megkapott.

A 12 millió lakosú Ohióban az ott élők 45 százaléka, 5,23 millió ember kapott eddig legalább egy oltást, a nyereményjátékot annak érdekében találták ki, hogy felpörgssék az oltáskampányt, mert az állam jóval lemaradt a 62 százalékos országos átoltottságtól. Joe Biden amerikai elnök azt a célt tűzte ki az amerikaiak elé, hogy július 4-re, a függetlenség napjára a 260 milliós felnőtt lakosság 70 százaléka kapjon legalább egy oltást.

Máshol is bevezettek különböző oltásra ösztönző programokat: New York állam 50 tandíjmentes helyet sorsol ki a beoltott 12–17 évesek körében. A nyertesek nemcsak ösztöndíjat kapnak majd az egyetemre kerülve, de fizetik a könyveiket és a lakhatásukat is. Egy-egy ilyen díj több tízezer dollár értékű. (Spiegel/telex.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS