2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kokaint fogyasztott volna az Euróvízió-győztes rockbanda énekese?

2021. május 24. 11:57, utolsó frissítés: 20:30

Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese az olasz Måneskin zenekar lett, maga mögé utasítva a francia Barbara Pravit és a svájci Gjon’s Tearst. Az angol csapat az utolsó helyen végzett, egyetlen pontot sem szerzett. A rotterdami arénában, ahol a versenyt tartották mintegy 3500 ember követte élőben az eseményt, ez volt a járvány kezdete ót az egyik legnagyobb szabású zenei rendezvény.
A dalfesztivál nyertesei azonban azonnal mással is a figyelem középpontjába kerültek, ugyanis a közösségi hálókon az egyik legégetőbb kérdés az lett, hogy a versenyt megnyerő olasz Måneskin zenekar frontembere vajon kokaint szippantott-e, vagy egy törött pohár miatt matatott az asztalon a győzelmet ünneplő buliban. Íme a felvétel:Az előrebukó személy, Damiano David, aki többek szerint az Eurovízió élőben közvetített bulijában kokaint szippantott fel az asztalról. A felvételt a fesztivál zöld szobának nevezett termében rögzítették, ahol az eredményhirdetésre váró zenészek tartózkodtak.

Az énekes azonnal tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna, egy sajtótájékoztatón azt monda, ő nem használ drogokat, és azért hajolt az asztal fölé, mert a zenekar gitárosa, Thomas Raggi összetört egy poharat. David azt ígérte, ha hazatér Rotterdamból, akkor csináltat is egy drogtesztet, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

Az Eurovíziót szervező European Broadcasting Union (EBU) is kiadott egy közleményt. Az írták, a Green Roomban valóban találtak összetört üveget, de továbbra is vizsgálják a fent is bemutatott felvételt. David nekik is jelentette, hogy vállalja a drogtesztet, de egyelőre nem tudták ezt megszervezni.

A Måneskin egyébként egy hosszú sorozatot szakított meg, 2006 óta ugyanis nem nyert egyetlen zenekar sem. Utoljára a szörnymaszkos metalzenekar, a Lordi volt Eurovízió-győztes zenekarként.

FRISSÍTÉS: Az Eurovíziós Dalfesztivált szervező European Broadcasting Union (EBU) gyorsan végére járt a dolognak, és a szervezet friss közleménye szerint Damiano Davidon a mai napon el is végezték a drogtesztet, amelynek eredménye negatív lett. Hozzáteszik, hogy az EBU vizsgálatot tartott a helyszínen, a Green Roomban, hogy bármilyen, droghasználatra utaló nyomot találjanak, de nem bukkantak semmilyen bizonyítékra. Ezzel az EBU lezártnak tekinti az ügyet.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS