2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mégsem nyit június elején a kolozsvári ószer

2021. május 20. 16:25, utolsó frissítés: 16:25

Mégsem nyit június elején a kolozsvári ószer, ahogyan Emil Boc polgármester korábban megígérte. A Monitorul Cluj cikke szerint legkevesebb egy hónappal halasztják el a nyitást.


Egyébként az ószer nyitásának elhalasztása nem teljesen váratlan, bár a polgármester korábban ígéretet tett arra, hogy júniustól újra ócskázhatunk, de az Országos Vészhelyzeti Bizottság múlt héten közzétett nyári nyitási ütemtervében nem csak a maszkviselésre, az esküvőkre, a sporteseményekre vagy a fesztiválokra tért ki, hanem a szabadtéri kézműves és zsibvásárok szervezési feltételeire is megszabta. Abban pedig ajánlásként az szerepel, hogy csak július elsejétől nyithassanak.

Emil Boc pedig megkérdezte a Kolozs megyei közegészségügyi hatóságot, akik az említett bizottság döntése nyomán azt válaszolták, hogy június végéig nem szabad bolhapiacokat szervezni.

A vészhelyzeti bizottság a nyitást egyébként az oltási terv teljesítéséhez köti, a július elsejei cél a 6 millió beoltott, ha ez nem jön össze, akkor lehetséges, hogy tovább fognak halasztani. Mondjuk a június elsejei cél 5 millió volt, és arról a miniszterelnök tegnap azt nyilatkozta, hogy a tervtől függetlenül mindenképp enyhítenek a korlátozó intézkedéseken.

Májusi nyilatkozatában egyébként Emilc Boc oltáshoz vagy teszthez kötötte volna az ószerezést, de az országos vészhelyzete bizottság feltételei között ilyen nincs. (monitorulcluj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS