2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sárga és narancssárga riasztás: további nagy mennyiségű eső zúdul az országra

2021. május 20. 14:31, utolsó frissítés: 14:32

Újabb sárga és narancssárga riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható nagy mennyiségű eső és zivatarok miatt.


Az előrejelzések szerint péntek reggel 10 óráig narancssárga riasztás lesz érvényben a Déli-Kárpátok és az Erdélyi-szigethegység térségében, valamint Moldva déli és Muntenia északkeleti részén, ahol a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40-60 litert négyzetméterenként.

A másodfokú riasztás Galac, Brăila, Vrancea, Prahova, Kovászna, Dâmboviţa, Brassó, Argeş, Szeben, Vâlcea, Gorj, Hunyad, Fehér, Kolozs, Bihar és Krassó-Szörény megye bizonyos részeit érinti.

Harminckét megyére és a fővárosra szintén péntek 10 óráig érvényes sárga riasztást adtak ki a várható esőzések és légköri instabilitás miatt. A Bánságban, a Körösök vidékén, Erdély nagy részén, Olténiában, Dobrudzsában és Moldvában, valamint a hegyekben záporok, zivatarok várhatók, amelyeket villámlás, megerősödő szél és helyenként jégeső kísérhet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-30, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás a főváros mellett Vrancea, Prahova, Kovászna, Dâmboviţa, Brassó, Argeş, Szeben, Vâlcea, Gorj, Hunyad, Fehér, Kolozs, Bihar, Krassó-Szörény, Arad, Bákó, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Giurgiu, Hargita, Ialomiţa, Mehedinţi, Maros, Neamţ, Olt, Szilágy, Tulcea, Temes, Teleorman és Vaslui megyére érvényes. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS