2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem jutott tovább az Eurovízió-döntőbe a Romániát képviselő Roxen

2021. május 19. 09:10, utolsó frissítés: 09:10

Nem jutott tovább a Romániát képviselő Roxen és Amnesia című dala az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjéből, amelyet kedd este tartottak Rotterdamban.


Az első elődöntőben részt vevő országok közül Norvégia, Izrael, Oroszország, Azerbajdzsán, Málta, Litvánia, Ciprus, Svédország, Belgium és Ukrajna képviselői jutottak be a fináléba.

A második elődöntőt csütörtökön tartják, ezen San Marino, Észtország, a Cseh Köztársaság, Görögország, Ausztria, Lengyelország, a Moldovai Köztársaság, Izland, Szerbia, Grúzia, Albánia, Portugália, Bulgária, Finnország, Lettország, Svájc és Dánia képviselői állnak színpadra. Magyarország idén nem vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon.A két elődöntőből telefonos és online szavazás, illetve a szakmai zsűrik szavazatai alapján továbbjutó 10-10 előadó mellett a szervező Hollandia, valamint az automatikusan döntős öt nagy ország - Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia - képviselői vehetnek részt a május 22-i fináléban.

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált a Hollandiát képviselő Duncan Laurence nyerte meg Arcade című dalával. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt a verseny.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS