2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az olaszok is kísérleti bulikat szerveznek: kilépésnél fogják tesztelni a résztvevőket

2021. május 17. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

Olaszországban tesztelni fogják, milyen körülmények között lehetne biztonságosan újra megnyitni a bulizóhelyeket és diszkókat. E célból két bulit is szerveznek, az egyiket szabadtéren, a másikat beltérben, és a résztvevőket letesztelik. A kísérlet kezdeményezője a Silb-Fipe nevű olaszországi vállalkozó- és szórakoztatóipari szervezet.


A szabadtéri eseményt június 5-én szervezik Gallipoliban, ahová kétezer résztvevőt várnak, a beltéri esemény Milánóban lesz egy éjszakai klubban. A belépéskor föl kell mutatni a "zöld engedélyt", a kilépésnél pedig letesztelik a résztvevőket, írja a Mediafaxra hivatkozva a Stiripesurse.ro.

Az olaszországi "zöld engedély" alapján engedélyezik a helyi hatóságok a régiók közti utazást, valamint a karanténkötelezettség nélküli belépést az országba. "Zöld engedély" alatt olyan dokumentumok értendők, amelyek az illető személy teljes immunizáltságát tanúsítják (oltási igazolás), vagy negatív teszteredményt igazolnak, de olyan dokumentumot is elfogadnak, amely bizonyítja, hogy az illető átesett már a betegségen. (stiripesurse)

Kiemelt kép: E Swamy képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS