2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Columbia Egyetem kutatói jelentették: elkészültek az orvosi célokra használatos injekciózható mikrochippel

2021. május 13. 12:13, utolsó frissítés: 13:57

Az összeesküvés-elméletekben hívők egyik visszatérő mantrája, hogy a koronavírus-járvány ellen kitalált oltásokkal mikrochipet juttatnak az ember bőre alá. A cél egy globális megfigyelési akció része szerintük.


Ez természetesen nem igaz, az injektálható miniszámítógép azonban nagyon is létezik - írja a hvg.hu a Columbia Egyetem kutatóinak a munkáját ismertetve, akik nemrég jelentették be, hogy elkészítették az injekciós tű által a szervezetbe juttatható computert.

A mindössze 0,1 köbmilliméteres chip azonban egész más okból készült: bár valóban adatgyűjtéshez tervezték, elsődlegesen orvosdiagnosztikai folyamatokhoz lett kitalálva, például a vércukorszint és a vérnyomás precízebb méréséhez.

A kutatók azt mondják, hogy a porszem méretű számítógép más eszközökkel is kommunikálhat, és mivel a test szinte bármely részébe eljuthat, onnan is küldhet a beteg szempontjából kulcsfontosságú információkat, amiket máshogy lehetetlen lenne összegyűjteni.

A szakemberek úgy vélik, hogy a chip idővel műtéti beavatkozásokhoz is használható lesz, de ahhoz persze még nagyon sokat kell kutatni.

Fotó forrása: egy injekciós tűben elhelyezett mikrochip. A columbia egyetem által közölt fotó.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS