2021. október 25. hétfőBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lefizette a polgármestert, hogy alkalmazza, most felmondana, de kéri vissza a kenőpénzt

2021. május 10. 11:42, utolsó frissítés: 11:50

Merőben szokatlan kérvényt tett le egy Gorj megyei településen dolgozó egészségügyi asszisztens a helyi polgármesteri hivatalban: kéri vissza azt a kenőpénzt, amit - állítása szerint - azért fizetett ki, hogy alkalmazzák.


Irinel Cotojman hivatalosan kéri Ionuţ Stantól, Albeni község polgármesterétől, hogy adja vissza azt a pénzt, amit azalatt a három év alatt kért tőle, mióta alkalmazásban van a polgármesteri hivatalban, azaz 2018 óta.

Cotojman meg is nevezi tételesen azon összegeket, amivel a polgármester szerinte tartozik neki:

- 3.000 eurót akkor fizetett ki, amikor három éve alkalmazták;
- 1.000 lejt és húsz liter fehér bort 2019-ben adott a polgármesternek;
- 500 lejt azért kellett fizetnie, hogy a polgármester aláírja a koronavírusos fertőzöttek kezeléséért járó bónusz juttatásokról szóló okmányokat;
- van egy utolsó tétel is, az asszisztens itt annyit kér a polgármestertől, amennyit az jónak lát, annak fejében, hogy hat hónapig dolgozott annak zsilvásárhelyi villájában.


Cotojman a kérvényben megjegyzi: amint visszakapja ezeket az összegeket, szeretné benyújtani a felmondását. Az alkalmazotti státusáról most már megválni készülő asszisztens egyébként nem állt le a kérvényírásnál, hanem tovább is lépett: büntetőfeljelentést tett a polgármester ellen, és a közösségi médiát megtöltötte olyan felvételekkel, amelyeken a településvezető beismeri, hogy kenőpénzeket fogadott el tőle. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS