2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vuhanban már nincs fertőzött: maszk nélkül bulizhattak a hétvégi fesztiválon a fiatalok

2021. május 03. 16:53, utolsó frissítés: 16:53

Vuhan volt az a város, ahonnan elszabadult a koronavírus 2020-ban, mára azonban a hivatalos adatok szerint teljesen vírusmentessé vált. Éppen ezért több ezer néző vett részt Kína legnagyobb zenei fesztiválján, a Strawberry Music Festivalon szombaton Vuhanban – írja az Independent. A rendezvény az öt napos nemzeti ünnep része volt, és óriási volt az érdeklődés a kínai énekeseket és zenekarokat felvonultató fesztivál iránt.


A résztvevők többségén nem volt maszk, vagy ha igen, nem takarta a szájukat vagy az orrukat. A tömeg tömött sorokban bulizott a koncerteken.
Amint megírtuk, Barcelonában tavaly decemberben tartottak először "covid tesztelési koncertet", akkor a kötelező maszkviselés és számos egyéb óvintézkedés mellett ötszázan vettek részt az eseményen és senki sem fertőződött meg. Márciusban már 5 ezer fős koncertet tartottak a katalán városban szintén egy járványügyi kísérlet részeként, akkor az ötezerből hat koronavírus-teszt eredménye pozitív lett.

Az elmúlt hétvégén Liverpool vált kísérleti tereppé, a brit hatóságok ebben a városban tesztelték, hogy biztonságosan újranyithatóak-e a tánc- illetve koncerttermek. A pénteken kezdődött kétnapos bulira több ezren mentek el, a közönségtől nem kértek sem maszkviselést, sem távolságtartást. A koncert napján is tesztelték a fiatalokat, és a koncert után öt nappal megismétlik a tesztet. Az eredmények döntő fontosságúak lesznek annak megállapításában, hogy a rendezvényen előfordult-e a vírus átadása. (hvg.hu/hírszerk.)

Címlapfotó: képernyőmentés a videóból

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS