2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Figyelem, figyelem, közhírré tétetik: június elsején nyithat az Ószer Kolozsváron

2021. április 29. 16:25, utolsó frissítés: 16:25

Június elsején nyithatják meg a kolozsvári ócskapiacot, de csak oltással - mondta (egy kis túlzással) Emil Boc polgármester egy csütörtöki rádióinterjúban.


A Ziar de Cluj szerint, amikor arról kérdezték a polgármestert, hogy mikor nyithat meg az Ószer, az hosszú magyarázkodásba kezdett az oltásról és a zöld igazolványról. Állítása szerint a közegészségügyi hivatal június elsejétől engedné a több mint egy éve zárva tartó ócskapiac működését, de csak oltási feltétellel.

A polgármester az EU zöld igazolványáról beszélt, majd arról, hogy májusra eljutunk oda, hogy bárki, aki akar, egyik napról a másikra oltást kaphat. Ettől kezdve pedig senki sem mondhatja, hogy hátrányosan megkülönböztetik, ha az oltottak számára megnyitják az éttermeket, koncerteket, színházat, operát vagy éppenséggel az Ószert. Boc szerint addig ez nem volt lehetséges, ameddig hetekig, sőt, hónapokig kellett várni az oltásra. Azonban attól a pillanattól kezdve, hogy bárki, aki szeretné egyik óráról a másikra vagy egyik napról a másikra ingyenesen megkaphatja az oltást, nem mondhatják, hogy diszkriminálják őket.

Boc szerint ugyanakkor nem csak azoknak lehetne megengedni a normális életet, akik oltással immunizáltak magukat, hanem az EU-hoz hasonlóan azok számára is, akik teszttel igazolják, hogy negatívak. (ziardecluj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS