2021. október 25. hétfőBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagy hideg, sok hó várható a héten

2021. április 06. 13:47, utolsó frissítés: 13:47

Jelentős mennyiségű havazásra és megerősödő szélre vonatkozó sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) húsz megye hegyvidéki térségére.


Az előrejelzések szerint kedd 23 órától szerda 18 óráig a Bánság déli, Erdély déli és keleti részén, valamint a Déli- és a Keleti-Kárpátokban jelentős mennyiségű hó hullhat, és 50-60 km/órás széllökések várhatók. 1500 méteres magasság fölött 80-90 km/órás sebességgel is fújhat a szél, felkavarva a havat és 100 méter alá csökkentve a látótávolságot.

A sárga riasztás a következő megyékre érvényes: Fehér, Brassó, Dâmboviţa, Máramaros, Szeben, Argeş, Buzău, Gorj, Maros, Suceava, Bákó, Krassó-Szörény, Hunyad, Neamţ, Vâlcea, Beszterce-Naszód, Kovászna, Hargita, Prahova és Vrancea.

A szakemberek szerint ugyanakkor kedden 21 órától csütörtök 10 óráig országszerte nagyon hideg lesz, és helyenként csapadék is várható.

A keddről szerdára virradó éjszaka a délnyugati, a központi és az északkeleti országrészben, valamint a hegy- és dombvidéken havazni fog, helyenként - főleg a hegyvidéki térségekben - jelentős friss hóréteg képződik.

Szinte mindenhol megélénkül a szél, 45-55 km/órás, a hegyekben több mint 70 km/órás széllökések várhatók.

Az évszakhoz képest nagyon hideg lesz országszerte, éjszaka fagypont alá csökken a hőmérséklet. A hideg idő április 10-éig, szombatig kitart.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS