2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ingyenes számot hívhatnak azok, akiket mentálisan megvisel a járvány

2021. április 06. 10:25, utolsó frissítés: 10:25

Ingyenes telefonos pszichológiai segélyszolgálat várja azokat, akik szeretnének segítséget kérni, mert szenvednek a pandémia miatt - jelentette be az egészségügyi miniszter.


A szolgáltatás kedden 12:00 órától lép életbe, a segítségre szorulók a 021 9081 normál díjas számot hívhatják.

A telefonos szolgáltatásban 40 képzett pszichoterapeuta vesz részt, a vonalat 12:00 és 20:00 óra között lehet hívni.

A projektet az egészségügyi minisztérium a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel, a Kognitív Pszichoterapeutikai és Viselkedéstani Egyesülettel és a Vodafone Romániával partnerségben hozta létre.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a program elindításának sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy jelenleg a remény és a félelem határozza meg a társadalmat: remény, mert most már van oltás, és néhány héten belül, mindenki, aki szeretné, meg is kaphatja, és félelem, mert egy újabb fertőzési hullám van, telítve vannak a sürgősségi és az intenzív terápiás osztályok. Voiculescu kiemelte, hogy a járvány egyik legsúlyosabb hatása, hogy szorongást és depressziót válthat ki. "Mindannyiunkat megvisel a járvány, és ki-ki a maga módján birkózik meg vele. A mostani telefonos szolgálat minden romániai állampolgáron segíteni akar, akit pszichésen megvisel a járvány" - mondta Voiculescu. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS