2021. április 12. hétfőGyula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megszervezik a csíkszeredai húsvéti ételszentelést

2021. április 01. 18:43, utolsó frissítés: 18:44

A hívek fegyelmezettségében bízva megszervezik idén Csíkszereda központjában a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelését - jelentette a Fun FM helyi rádióadó.


A kezdeményező Szent Kereszt Plébánia és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala javaslatára az érdekelt hatóságok képviselőivel történt mai egyeztetésen az a döntés született, hogy húsvét vasárnapján reggel 8.00 órakor megszervezik a város központjában a hagyományos ételszentelést.

Újdonság, hogy bővül a helyszín: a hívek keresztet formálva sorakozhatnak fel a Kossuth Lajos utcán (a Szent Kereszt Plébániától a Márton Áron utcáig tartó szakaszon), valamint a Temesvári sugárúton (a Gál Sándor tértől a Vár térig terjedő szakaszon); kötelező a maszkviselés és a 2 méteres távolság tartása a sorban állók között; a hívek azon az útszakaszon sorakozhatnak fel, amely a lakóhelyükhöz a legközelebb esik; minden családnak egyetlen tagját várják az ételszentelésre; a sorok összehangolásában önkéntesek segítenek, akiknél maszk és kézfertőtlenítő is lesz, szükség esetére. A szervezők arra kérik az idős személyeket, hogy maradjanak otthon. Az ételszentelést élőben közvetítik a Szent Kereszt Plébánia facebook-oldalán.Tavaly az ételszentelés az online térbe költözött a szükségállapot idején, a hívek képernyékről követhették a szertartást.
(hírszerk)

Kiemelt kép: Veres Nándor/MTI

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS